Hur mycket kostar en flyttfirma i Stockholm? Så mycket bör du räkna med att betala!

Att anlita en flyttfirma i Stockholm är ett smart val när du står inför en flytt. Det sparar tid, minskar stress och ser till att dina ägodelar hanteras professionellt. Men en av de vanligaste frågorna vi får är: ”Vad kostar egentligen en flyttfirma?” I det här blogginlägget kommer vi att bryta ned en flyttfirmas priser och ge dig en bättre förståelse för prissättning i Stockholm.

Ingen lust att läsa? Klicka här för en snabb videosammanfattning!

Vad kostar en flyttfirma? Ska man välja fast eller rörligt pris? Hur hitta seriös billig flyttfirma?

Vad kostar det, ungefär?

Oftast baseras beräkningen på att du får två flyttare och en lastbil. Ett vanligt pris som cirkulerar bland flyttfirmor i Stockholm är 120 kronor per kvadratmeter, innan rutavdrag. Så, om du bor i en bostad som är 50 kvadratmeter stor, kan du förvänta dig en flyttkostnad på omkring 6 000 till 15 000 kronor. Efter att ha tagit hänsyn till rutavdraget på 50 %, blir priset cirka 3 000 till 8 000 kronor.

Skulle din flytt däremot sträcka sig mellan olika städer, exempelvis om du vill flytta från Stockholm till Göteborg, tillkommer ofta en extra kostnad. Denna brukar ligga på omkring 250 kronor per mil.

Rut-avdrag

Att anlita en flyttfirma kan vara kostnadseffektivt, särskilt med hjälp av Rut-avdraget för flytthjälp. Rut-avdraget tillämpas när flyttfirman gör ett avdrag för arbetskostnaden på fakturan. Du betalar därmed ett fördelaktigt pris, och resten begär företaget ut från Skatteverket.

Både Rut- och Rotavdraget har ett maxtak, och du kan se de aktuella beloppen på Skatteverkets hemsida. Även om det är ett specifikt belopp som gäller per person och år, finns det inget maxbelopp per fastighet. Om ni är flera som flyttar från samma adress, kan ni dela på arbetskostnaden. Kom ihåg att informera flyttfirman om du redan har utnyttjat en del av avdragen så att korrekta avdrag görs på din faktura. Här kan du läsa mer om Rut-avdrag vid flytthjälp i Stockholm.

Faktorer som påverkar priset

Kostnaden för att anlita en flyttfirma i Stockholm kan variera avsevärt beroende på flera faktorer:

  • AVSTÅNDET: Ett av de mest påverkande elementen är avståndet mellan din gamla och nya bostad, oavsett om du flyttar inom Stockholm eller flyttar från Stockholm till en annan stad.
  • MÄNGDEN GODS: Mängden saker du behöver flytta, som möbler, har en direkt påverkan på priset. Ju fler saker du har, desto mer arbete krävs, och därmed blir kostnaden högre.
  • FLYTTENS OMFATTNING: Om det är en enkel flytt i Stockholm från en lägenhet till en annan kommer priset att vara lägre jämfört med en större företagsflytt med komplex logistik.
  • TILLÄGGSTJÄNSTER: Om du behöver extra tjänster som packning, hjälp med transport av möbler, demontering och montering, eller specialförpackning av ömtåliga föremål, kommer dessa tjänster att läggas till flyttfirmas kostnad.
  • TID PÅ ÅRET: Priserna kan variera beroende på säsong. Flyttsäsongen, vanligtvis under sommarmånaderna, kan vara dyrare än under lågsäsongen.
  • FÖRSÄKRING OCH ANSVARSSKYDD: Att inkludera försäkring och ansvarsskydd kan öka priset, men det ger dig också extra trygghet om något skulle gå fel under flytten.

Hur kan du få en korrekt prisuppskattning?

Det bästa sättet att få en exakt prisuppskattning är att kontakta flera flyttfirmor i Stockholm och begära offerter baserat på din specifika situation. Det är viktigt att vara tydlig med vad som inkluderas i priset och om det finns några tilläggstjänster som du behöver.

Varför anlita en professionell flyttfirma?

Att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm kan verka som en extra kostnad, men fördelarna är många. Inte bara kan det spara dig tid och energi, men det minskar även risken för skador på dina ägodelar. Professionella flyttfirmor, särskilt de med goda omdömen, har den nödvändiga erfarenheten och utrustningen för att göra din flytt både smidig och problemfri.

Flyttgubbarna

Hos oss får du professionell hjälp med flyttuppdrag, flyttstädning eller transportlösningar. Som en ledande flyttfirma i Stockholm kan du räkna med kvalitativ flyttjänster.

Om företaget

Om oss

Priser

Kontakt

Östbergatorg 1
125 73 Älvsjö
076-162 20 85
info@flyttdirekt.se

Önskar du komma i kontakt med oss direkt?

För en trygg och smidig flytt Flyttgubbarna