Rut-avdrag Flyttfirma: Så sparar du pengar på din flytt

Att flytta kan vara en spännande men ibland kostsam upplevelse. Det finns många utgifter att tänka på, inklusive hyra, förpackningsmaterial och naturligtvis kostnaden för en professionell flyttfirma. Men visste du att du kan spara pengar på din flytt genom att utnyttja Rut-avdraget? Låt oss ta en närmare titt på hur Rut-avdraget fungerar när du anlitar en flyttfirma och hur det kan göra din flytt mer ekonomiskt fördelaktig.

Vad är Rut-avdraget?

Rut-avdraget är en skattelättnad som ger dig möjlighet att dra av en del av kostnaden för hushållsnära tjänster från din skatt. Det har skapats för att underlätta för människor att använda professionell hjälp för vardagliga uppgifter som städning, trädgårdsarbete och mycket mer. Att anlita en flyttfirma för att underlätta din flytt kvalificerar dig för Rut-avdraget.

Under vilka förutsättningar kan jag dra nytta av Rut-avdraget?

För att dra nytta av rutavdraget vid anlitande av en flyttfirma, bör du vara medveten om och uppfylla följande krav:

  • Du måste ha fyllt 18 år.
  • Du bör vara skattepliktig i Sverige, med minst 90 procent av din inkomst beskattad här.
  • Du ska vara registrerad på antingen den adress du flyttar ifrån eller den du flyttar till. För dem med dubbla bostäder, betraktas båda adresserna som giltiga bostäder.
  • Säkerställ att du har betalat tillräckligt med skatt och att du inte redan har maximerat ditt rut-avdrag för året.
  • Notera att betalningen för tjänsten måste ske innan årets slut för att inkluderas i nästa års deklaration.
  • Om tjänsten utförs i dina föräldrars bostad, men du har stått för kostnaden, kan du fortfarande göra anspråk på rut-avdrag.
  • Om du är sambo eller gift, har ni möjlighet att fördela rut-avdragsbeloppet mellan er.

Så fungerar Rut-avdraget med en flyttfirma

För att dra nytta av Rut-avdraget när du anlitar en flyttfirma måste du följa några enkla steg:

Anlita en registrerad flyttfirma:

Först och främst måste du se till att den flyttfirma du anlitar är registrerad hos Skatteverket som en godkänd tjänsteleverantör för Rut-avdraget. Detta innebär att företaget är skatteskyldigt och kan utfärda en faktura som inkluderar Rut-avdraget.

Diskutera ditt flyttbehov:

Boka din flytt med flyttfirman och diskutera i detalj dina specifika behov och önskemål.

Fakturering och betalning:

Efter att flytten är slutförd kommer flyttfirman att utfärda en faktura som visar den totala kostnaden för flytten och det Rut-avdrag som är tillämpligt. Du betalar sedan fakturan.

Deklaration av Rut-avdraget:

När du deklarerar din årliga skatt kan du göra anspråk på Rut-avdraget genom att fylla i nödvändiga uppgifter och bifoga fakturan från flyttfirman.

 

Hur mycket kan du spara?

Med Rut-avdraget har du möjlighet att spara upp till 50% av kostnaden för din flytt. Beloppet du faktiskt sparar kan variera beroende på din totala kostnad och din inkomstskattesats. Trots variationer, är besparingen ofta betydande, vilket gör Rut-avdraget till ett lockande alternativ för många. Istället för att försöka klara av flytten själv, väljer därför många att dra nytta av detta avdrag och anlita en professionell flyttfirma.

Varför anlita en professionell flyttfirma?

Att anlita en professionell flyttfirma har många fördelar, inklusive snabbare och mer effektiv flyttning, mindre stress och risk för skador på ditt gods. Dessutom kan du nu dra nytta av Rut-avdraget och spara pengar på den professionella hjälpen.

Flyttgubbarna

Hos oss får du professionell hjälp med flyttuppdrag, flyttstädning eller transportlösningar. Som en ledande flyttfirma i Stockholm kan du räkna med kvalitativ flyttjänster.

Om företaget

Om oss

Priser

Kontakt

Östbergatorg 1
125 73 Älvsjö
076-162 20 85
info@flyttdirekt.se

Önskar du komma i kontakt med oss direkt?

För en trygg och smidig flytt Flyttgubbarna