Vad ingår i flyttstädning?

Flyttstädning är en viktig del av flytten som ibland kan förbises. Men det är en kritisk komponent för att lämna din gamla bostad i tipptopp skick och få tillbaka din deposition. För att hjälpa dig att förstå vad som ingår i en professionell flyttstädning, har vi sammanställt en lista med de viktigaste punkterna som du bör ha i åtanke.

1. Rengöring av golv

Ett av de första stegen i flyttstädning är att rengöra alla golv. Det inkluderar dammsugning och rengöring av golvytor, oavsett om det är trägolv, laminat, kakel eller mattor. Alla fläckar och smuts bör noggrant avlägsnas.

2. Rengöring av väggar och tak

I en flyttstädning bör även väggar och tak rengöras för att ta bort eventuell damm, spindelnät eller fläckar. Detta ger bostaden en fräsch känsla och gör den redo för nästa hyresgäst eller ägare.

3. Fönsterputsning

Fönster kan snabbt samla på sig smuts och damm. En professionell flyttstädning inkluderar fönsterputsning både inifrån och utifrån om det är möjligt. Det ger inte bara en renare känsla utan också mer ljus i rummen.

4. Rengöring av kök och badrum

Köket och badrummet är ofta de mest krävande områdena när det gäller städning. Flyttstädningen bör inkludera rengöring av alla apparater, arbetsytor, handfat, toaletter, och badkar eller duschar. Eventuell mögel eller kalkavlagring bör avlägsnas.

5. Rengöring av skåp och garderober

Det är viktigt att rengöra insidan och utsidan av skåp och garderober. Eventuell damm eller smuts bör tas bort, och hyllor och lådor bör torkas rena.

6. Rengöring av ventilationssystem

Ett annat viktigt steg är att rengöra ventilationssystemet. Detta hjälper till att förbättra inomhusluften och minska risken för allergener.

7. Avfallshantering

Flyttstädning inkluderar också att ta hand om eventuellt avfall som genererats under processen. Det kan vara allt från kartonger till gamla möbler eller andra föremål som inte längre behövs.

8. Ytterrengöring

Till sist, om din flyttstädning inkluderar uteområden som trädgård eller garage, bör dessa också rengöras och städas upp.

Här kan du läsa om vad som inte ingår i flyttstädning.

Anlita en professionell städfirma

Att anlita en professionell flyttstädfirma kan spara dig tid och energi när du flyttar. De har den erfarenhet och utrustning som krävs för att göra städningen grundlig och effektiv. Kontakta oss för professionell flyttstädning!

Flyttgubbarna

Hos oss får du professionell hjälp med flyttuppdrag, flyttstädning eller transportlösningar. Som en ledande flyttfirma i Stockholm kan du räkna med kvalitativ flyttjänster.

Om företaget

Om oss

Priser

Kontakt

Östbergatorg 1
125 73 Älvsjö
076-162 20 85
info@flyttdirekt.se

Önskar du komma i kontakt med oss direkt?

För en trygg och smidig flytt Flyttgubbarna